Vriendinnen dingen

Waarom vrouwen onderling echte bitches kunnen zijn

De meeste vriendschappen bij vriendinnen beginnen meestal met: “ik dacht echt dat jij een bitch was”. Dit wordt niet voor niks gezegd want vrouwen onderling kunnen als echte bitches uit de hoek komen. Soms is dit nodig, maar soms kunnen vrouwen onderling ook wel wat testosteron gebruiken.

Je hoort vrouwen ook wel eens zeggen: oh had ik maar alleen vrienden, die doen tenminste niet zo moeilijk! En dat is ook zo. Heb je ruzie met een vriendin? Jullie kijken elkaar een half jaar niet aan en daarna weten jullie nog precies waarom jullie ruzie hadden en worden er ook nog eens oude koeien uit de sloot gehaald. Hebben mannen ruzie? Het wordt uitgepraat, gaan naar de kroeg voor een biertje en er wordt nooit meer over gepraat. Hier kunnen vrouwen nog eens wat van leren!

Vriendinnen maken het elkaar toch nog wel eens moeilijk, maar waarom? Laat ik voor mijzelf spreken als ik zeg dat vrouwen echte vrouwenstreken uit kunnen halen waar mannen echt niks van begrijpen. Heb jij je er ook wel eens schuldig aan gemaakt?

  1. Roddelen
    Stipt op 1 en deze heeft ook het volste recht om op 1 te staan: roddelen. Vrouwen houden van roddelen, ze hebben dit werkwoord bijna uitgevonden! We vinden het erg en zijn teleurgesteld en gekwetst als het over ons zelf gaat maar zelf doen we er ook heel hard aan mee om over andere vriendinnen, of met vriendinnen of andere meiden te roddelen. En dit bedoelen we soms ook echt niet negatief, maar vrouwen praten nou eenmaal graag.
  2. Vergeven of vergeten…
    Tussen vergeven en vergeten zit een groot verschil. Vrouwen kunnen elkaar maandenlang niet aankijken vanwege één klein conflict, maar als ze elkaar eenmaal vergeven hebben wil dit niet zeggen dat het vergeten is. Vrouwen hebben een oer geheugen en weten oude koeien uit de sloot te halen als het nodig is, en net weer even dat ene conflict naar boven te halen, terwijl dit eigenlijk allang uitgesproken is.
  3. Vergelijken
    Waar vriendinnen ook een handje van hebben, is het met elkaar vergelijken. Je vindt de ander altijd mooier, knapper, succesvoller en leuker dan jezelf. Daar komt de onzekerheid naar boven… Sommige vriendinnen onder elkaar kunnen dan ook zeer bitchy worden, maar bij de meeste vrouwen valt dit toch wel onder het mom “onzekerheid”.

Vriendinnen, wees lief voor elkaar!